Eläintenpito

Seura-, harrastus- tai tuotantoeläimien pitäjän pitää rekisteröityä eläintenpitopaikka- ja pitäjärekisteriin.

Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteri

Ruokaviraston ylläpitää eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekistereitä, joita voi käyttää sähköisesti tai palauttamalla ko. lomakkeet kunnan maaseutuviranomaiselle.

Kirjautumalla palveluun voit ilmoittaa eläintenpidosta, pitopaikoista ja haaskaruokintapaikoista. Lisäksi voit tarkistaa omat tietosi.

Lisätietoa eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteristä

Kirjaudu eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin

Eläintenpidon lomakkeet

Ruokaviraston sivulle on koottu kaikkien eläinten merkitsemiseen ja rekisteröintiin liittyvät lomakkeet sekä käyttöohjeet.

Eläintenpidon lomakkeet Ruokavirasto

Ruokaviraston tiedotteet, uutiset ja ohjeet eläintenpidolle löydät täältä.

Eläinrekisterit

Nautojen, lampaiden ja vuohien sekä sikojen pitäjän on lisäksi ilmoitettava eläimet ko. eläinlajin omiin rekistereihin ja eläimet on merkittävä ohjeitten mukaisesti.

Lisätietoa nautojen rekisteröinnistä ja merkinnästä löydät täältä

Lisätietoa lampaiden ja vuohien rekisteröinnistä ja merkinnästä löydät täältä

Lisätietoa sikojen merkinnästä ja rekisteröinnistä löydät täältä

Eläinlääkintähuollon palvelut

Oulunkaaren ympäristöpalvelut tuottaa kunnallisen eläinlääkintähuollon sekä ympäristöterveydenhuollon viranomaispalvelut Puolangan kunnalle 1.1.2024 alkaen.
Eläinlääkäreiden puhelinaika on arkisin klo 8.00-9.00 numerossa 040 353 9405 (Puolangan eläinlääkinnän puhelinnumero). Akuuteissa, eläimen henkeä uhkaavissa tilanteissa jätä Puolangan eläinlääkinnän puhelinvastaajaan viesti ja ilmoita siinä myös oma puhelinnumerosi.
Arkisin klo 16-08 ja viikonloppuisin perjantai-illasta klo 16 maanantaiaamuun klo 08 Puolangalla toimii yksi yhtenäinen päivystysnumero: 0600 04160 Numero on maksullinen ja se toimii vain päivystysaikaan.

Kunnan tuki eläinlääkäripalveluihin säilyy saman suuruisena kuin aiemmin.

Pudasjärven kaupunki Oulunkaaren ympäristöpalvelut

Tiedote eläinlääkintähuollosta (PDF)

 

 

Yhteystiedot ja ohjeet turvasähköpostin lähettämiseen

Suosittelemme asiakirjojen lähettämistä maataloustoimistojen yhteiseen sähköpostiosoitteeseen , jotta ne ehditään käsitellä ajoissa työntekijöiden loma-ajoista ja vapaapäivistä riippumatta. Tavoitat kaikki toimipaikkamme myös sähköpostitse osoitteessa

Henkilötietoja ja salassa pidettävää tietoa sisältävät asiakirjat ja lomakkeet kannattaa lähettää ym. sähköpostiosoitteeseemme  tietoturvallisesti turvasähköpostipalvelun kautta. Lue ohjeet turvasähköpostin lähettämisestä ja vastaanottamisesta täältä.