Eläintenpito

Seura-, harrastus- tai tuotantoeläimien pitäjän pitää rekisteröityä eläintenpitopaikka- ja pitäjärekisteriin.

Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteri

Ruokaviraston ylläpitää eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekistereitä, joita voi käyttää sähköisesti tai palauttamalla ko. lomakkeet kunnan maaseutuviranomaiselle.

Kirjautumalla palveluun voit ilmoittaa eläintenpidosta, pitopaikoista ja haaskaruokintapaikoista. Lisäksi voit tarkistaa omat tietosi.

Lisätietoa eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteristä

Kirjaudu eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin

Eläintenpidon lomakkeet

Ruokaviraston sivulle on koottu kaikkien eläinten merkitsemiseen ja rekisteröintiin liittyvät lomakkeet sekä käyttöohjeet.

Eläintenpidon lomakkeet Ruokavirasto

Ruokaviraston tiedotteet, uutiset ja ohjeet eläintenpidolle löydät täältä.

Eläinrekisterit

Nautojen, lampaiden ja vuohien sekä sikojen pitäjän on lisäksi ilmoitettava eläimet ko. eläinlajin omiin rekistereihin ja eläimet on merkittävä ohjeitten mukaisesti.

Lisätietoa nautojen rekisteröinnistä ja merkinnästä löydät täältä

Lisätietoa lampaiden ja vuohien rekisteröinnistä ja merkinnästä löydät täältä

Lisätietoa sikojen merkinnästä ja rekisteröinnistä löydät täältä

Yhteystiedot ja ohjeet turvasähköpostin lähettämiseen

Suosittelemme asiakirjojen lähettämistä maataloustoimistojen yhteiseen sähköpostiosoitteeseen , jotta ne ehditään käsitellä ajoissa työntekijöiden loma-ajoista ja vapaapäivistä riippumatta. Tavoitat kaikki toimipaikkamme myös sähköpostitse osoitteessa

Henkilötietoja ja salassa pidettävää tietoa sisältävät asiakirjat ja lomakkeet kannattaa lähettää ym. sähköpostiosoitteeseemme  tietoturvallisesti turvasähköpostipalvelun kautta. Lue ohjeet turvasähköpostin lähettämisestä ja vastaanottamisesta täältä.