Matkailu Puolanka Paljakka

Paljakan matkailukeskus

Puolangan kunnassa sijaitseva Paljakan matkailukeskus on mukavan pieni lomakeskus, joka tunnetaan kauniista luonnosta, monipuolisista palveluista ja aktiviteeteista niin kesällä kuin talvella.

Paljakka panostaa monipuoliseen palvelutarjontaan. Syvenny Paljakan palveluvalikoimaan ja uudistuksiin osoitteessa www.paljakka.fi.

Puolangan kuntakeskuksen palvelut matkailijoille

Puolangan kuntakeskuksen palvelut täydentävät Paljakan palvelutarjontaa. Paljakassa lomailevat matkailijat ovat lämpimästi tervetulleita myös Puolangalle.

Puolangan kirkonkylän palvelut

Puolangan kuntakeskus tarjoaa lomailijalle lisää palveluja. Paljakan matkailukeskus sijaitsee Puolangan kunnassa, ajoaika Paljakasta kuntakeskukseen on vain noin puoli tuntia.

Kirkonkylältä löytyvät mm. seuraavat matkailijalle tärkeät palvelut

  • Alko, apteekki, huoltoasemat, automaattiasemat, kaupat ja palveluliikkeet, parturi-kampaamot, taksit sekä myös matkailijoita palveleva terveyskeskus

Kulttuuria Puolangan kirkonkylällä

  • Lankafest kesäisin Puolangan torilla
  • Puolangan Pessimistit ry:n Pessimismitalo ja Pessimismitalon kesäteatteri
  • Isa Aspin patsas ja kesäisin Isa Aspin elämää esittelevä Kukkulan talo

Lankafest on rock-/heavymusiikin ystäville suunnattu festariviikonloppu Puolangan torilla. Kesällä 2024 tapahtuma järjestetään jo 13. kerran. www.lankafest.fi

Puolangan pessimistit ry avasi kesällä 2020 Pessimismitalon ja kävijöitä on riittänyt. Kesäisin avoinna olevassa talossa on klubitila erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen: kesäteatteria, kulttuuritapahtumia ja konsertteja. Talosta löytyy myös kahvila. Pessimismitalon pihassa toimii myös 350-paikkainen katettu ulkoilmateatteri.  Kesällä 2021 ja 2022 ohjelmistossa oli täysiä katsomoja vetäneet Toinen ja Kolmas pessimistimusikaali. www.puolanganpessimistit.fi

Suomen ensimmäinen suomenkielinen naislyyrikko Isa Asp vaikutti nuoruudessaan Puolangalla. Isa Aspin ja hänen sukunsa elämään pääsee tutustumaan kirkonkylän keskustassa sijaitsevassa Kukkulan talossa. www.isaaspseura.fi

Lue lisää Puolangan kulttuuritarjonnasta täällä.

Luontokohteita

Puolangan kirkonkylällä käyntiin on helppo yhdistää myös käynti kirkonkylän lähialueella sijaitseviin luontokohteisiin.

Suosittelemme käyntiä Hepokönkäällä, Siikavaaran sienipolulla, Kometon kierroksella ja Olvassuon luontopolulla ja upealla Pahan Paavon -hiekkarannalla.

Hepoköngäs on Suomen korkeimpia luonnonvaraisia vesiputouksia ja vuonna 1956 perustetun Hepokönkään luonnonsuojelualueen tunnetuin nähtävyys. Vuonna 2014 Hepoköngäs valittiin Suomen kauneimmaksi vesiputoukseksi ja 2022 Vuoden Retkikohteeksi. Sijainti: Paljakan ja Puolangan kirkonkylän puolivälissä, ajoaika Paljakasta noin puoli tuntia ja kirkonkylältä noin 15 minuuttia.

Tutustu luontokohteisiimme ja retkeilyreitteihimme täällä.

Tontteja asumiseen ja vapaa-aikaan

Puolangan kunnalla on myytävänä eriomaisia tontteja vapaa-ajan asumiseen sekä Paljakassa että Puolangalla.

Tutustu vapaa-ajanasumisen tonttitarjontaamme täällä. Ota yhteyttä ja tule paikan päälle katsomaan mitä meillä on tarjolla.