Maataloustuet

Maataloustoimisto vastaa maatalouden EU – ja kansallisten maataloustukien hallinnoinnista ja neuvonnasta kunnassa yhteistyössä Ruokaviraston ja Kainuu ELY:n kanssa.

Tuki-koulutus

Puolangan maatalous toimisto on tehnyt maatalouden tuki-koulutusmateriaalit yhteistyössä Sotkamon maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen ja MTK Pohjois-Suomi Ry:n MaaseutuHarava 2-hankeen kanssa.

Lue lisää: CAP-27 yleisinfon tallenne

CAP-27 yleisinfon materiaali

Viljelijän sähköinen asiointi

CAP-27 uudistuksen myötä tällä ohjelmakaudella viljelijätuet haetaan sähköisesti Ruokaviraston Vipu-verkkoasiointipalvelu. Vipu-palvelussa voit asioida sähköisesti ja tarkastella oman maatilasi tietoja. Voit mm. täyttää ja lähettää tukihakemuksen tai valtuuttaa neuvojan täyttämään hakemuksen puolestasi ja selailla maatilasi tietoja ja hyödyntää karttatoimintoja myös tukihaun ulkopuolella. Jos tarvitset apua Vipu-palvelun käytössä, ota yhteyttä maataloustoimistoon.

Viljelijöiden apuna sähköisessä asioinnissa on mobiilisovellus, Vipu-mobiili. Tuet haetaan edelleen Vipu-palvelussa, mutta Vipu-mobiili on välttämätön työkalu viljelijän ja hallinnon välisessä yhteyden pidossa. Vipu-mobiilin voit ladata Google Play- tai App Store -sovelluskaupasta.

Viljelijän Vipu-palvelu Ruokavirasto

Viljelijätuet Ruokavirasto

Lisätietoa Vipu-mobiilista

Esimerkiksi maatilan osallisten muuttamiseen tai maatilan sähköisten asiointioikeuksien myöntämiseen voidaan tarvita paperisia lomakkeita.
Ruokaviraston verkkosivuilta löydät kaikki maatalouden tukilomakkeet.

Tukihakulomakkeet löydät ruokavirasto.fi -sivustolta

Muita maatalouden lomakkeita: Lannan aumausilmoituslomake (PDF)

Ilmoitus lannan levityksestä poikkeustilanteessa (PDF)

Neuvontakorvaus

Viljelijä voi saada EU-maaseuturahastosta rahoitettavaa neuvontaa 10 000 euron edestä vuosina 2023–27. Neuvonta on viljelijälle edelleen maksutonta – viljelijä maksaa vain arvonlisäveron osuuden saamastaan neuvonnasta.

Lisätietoa Neuvontakorvauksesta

Tuet maatiloille

Puolangan kunta tukee maaseutuelinkeinoja vuosittaisen talousarvion maaseudun kehittämisrahan (PDF) puitteissa.