Teatteri, elokuvat

Askanmäen kesäteatteri

Tänä päivänä Askanmäen 500 paikkaisesta kesäteatterista ja Askanmäen kotiseututalon pihapiirissä tapahtuvasta kesäteatteritoiminnasta vastaa kylätoimikunta Askan Ahertajat Ry.

Lisätietoja:
Osoite: Askanmäentie 25, 89200 Puolanka.

Askan Ahertajat Ry
puh. 040 8650327

Askanmäen kesäteatteri Facebookissa.

Pessimimitalon teatteri

Pessimismitalon ulkoteatterissa esitetään kesäisin Puolangan pessimistien tuottamia maankuuluja Pessimismimusikaaleja. Puolangan pessimistien tuotannot ovat kokonaan paikallisia tuotantoja käsikirjoitusta ja musiikkien sävellystä myöten.

Ulkoteatterissa on katettu katsomo sekä sähköinen äänentoisto. Väliajalla yleisö pääsee nauttimaan Pessimismitalon palveluista.

Lisätietoja:
Osoite: Ouluntie 26, 89200 Puolanka.

Lisätietoja Puolangan pessimistien sivustolta.

Puolanka kino

Puolanka Kino on Puolangan kunnan 78-paikkainen elokuvateatteri, jossa näytöksiä on noin 3-4 viikon välein. Katsomopaikkoja on 78. Elokuvateatteri sijaitsee Puolankajärven koulun auditoriossa. Elokuvanäytökset löytyvät Puolangan kunnan tapahtumakalenterista.

Osoite: Koulukatu 2, 82900 Puolanka.

Kajaanin Kaupunginteatteri – Oulun läänin alueteatteri

Suomessa on viisi alueteatteria, jotka toimivat harvaanasutuilla tai erityisen vaikeakulkuisilla alueilla. Kajaanin Kaupunginteatterin – Oulun läänin alueteatterin toiminta-alue on Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa. Esityksillä vieraillaan jonkin verran oman alueen ulkopuolellakin. Noin kolmasosa teatterin esityksistä tapahtuu kiertueilla.

Ainoana profiloituneena alueteatterina Oulun läänin alueteatterin keskeisimmät kohderyhmät ovat lapset, nuoret ja vanhukset. Teatteri haluaa viedä teatterielämyksiä niiden ihmisten luo, jotka eivät välttämättä omin neuvoin pääse katsomaan teatterin kotiesityksiä. Teatterin esitykset Puolangalla löytyvät Puolangan kunnan tapahtumakalenterista.

Kajaanin Kaupunginteatteri