Jätehuolto

Puolangan kunnan alueella jätehuollon lakisääteisiä palveluja ja viranomaistehtäviä hoitaa Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Ekokymppi.

Ekokympin tehtäviä ovat:

  • Jätehuollon järjestäminen asuin- ja lomakiinteistöille
  • Jätehuollon kehittäminen
  • Neuvonta ja tiedotus
  • Viranomaistehtävät

Jätehuollon palvelut

Kiinteistön jätehuolto

Kaikkien asuin- ja lomakiinteistöjen on liityttävä kunnan jätehuoltojärjestelmään. Jos samalla kiinteistöllä on monta eri asuinrakennusta, kaikkien niiden on oltava jätehuollon piirissä.

Kiinteistön jätehuolto Ekokympin sivustolla

Lajitteluasemat

Puolangan lajitteluasema sijaitsee osoitteessa: Lämpökuja 2, 89200 Puolanka. Aukioloajat ja lajitteluohjeet  löytyvät sivulta:

Lajitteluaseman aukioloajat Ekokympin sivustolla

Lajitteluohjeet Ekokympin sivustolla

Aluekeräyspisteet

Aluekeräyspiste on asuinkiinteistöjen yhteinen jätteiden keräyspaikka, jonne sekajätettä voivat viedä ne kiinteistöt, joilla ei ole sopimusta jätehuoltoyrityksen kanssa. Pisteiden käyttöoikeus on aluekeräysmaksun maksaneilla talouksilla.

Aluekeräyspisteet Ekokympin sivustolla

Puutarhajätteiden vastaanottaminen

Puutarhajätteitä voi kompostoida omalla kiinteistöllä tai viedä ne Ekokympin vastaanottopaikkaan aukioloaikoina. Puutarhajätteitä ovat:

  • haravointijätteet (lehti- ja neulaskarike ja ruohonleikkuujäte)
  • metsätähteet (risut ja oksat)

Puutarhajätteen vastaanotto on kotitalouksille maksutonta. Puutarhajätettä saa tuoda henkilöauton peräkärryllisestä aina kuorma-autokuormalliseen saakka (käyntimaksua vastaan).

Puolangan lajitteluasemalla otetaan vastaan myös kantoja, jotka eivät saa sisältää maa-aineksia. Yksittäiset kannot ovat kotitaloudelle maksuttomia kuten muu puutarhajäte.

Vieraskasvilajeja ovat kurtturuusu, lupiini, jättipalsami ja jättiukonputki. Vieraslajit on vietävä lajitteluaseman aukioloaikoina rakennusjätekonttiin keltaiseen tai oranssiin säkkiin pakattuna.

Puolangan puutarhajätteen lajitteluasema on osoitteessa: Lämpökuja 2, 89200 Puolanka.

Puutarhajätteiden vastaanoton ohjeet Ekokympin sivustolla

Paperikeräyspisteet

Paperinkeräyspisteet  löytyvät Kierrätys.info -sivustolta