Muuttoilmoitus

Puolangan kunta omistaa Kiinteistö Oy Puolangan Vuokratalot yhtiön, joka tarjoaa vuokra-asuntoja kunnan alueella. Olemme koonneet tälle sivulle ohjeita ja esimerkkejä vuokrasuhteeseen liittyvistä ilmoituksista viranomaisille, kunnalle ja taloyhtiölle.

Muuttoilmoitus on tehtävä sekä vuokra-asuntoon muuttaessa että vuokrasopimuksen päättyessä.

Muuttoilmoitus maistraattiin

Pakollisia viranomaisilmoituksia on vain yksi. Muuttoilmoitus maistraattiin eli Digi- ja väestövirastolle tulee tehdä aina, jos muuttaa toiseen osoitteeseen joko pysyvästi tai tilapäisesti yli kolmeksi kuukaudeksi. Maistraattiin muuttoilmoitus on tehtävä viimeistään viikon kuluttua muutosta ja sen voi tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttoa. Lisätietoja saat ja muuttoilmoituksen voit tehdä osoitteessa dvv.fi/muutto.

Muuttoilmoitus Postiin

Muuttoilmoituksen tekeminen Postiin ei ole pakollista, mutta suositeltavaa. Postiin muuttoilmoituksen voi tehdä aikaisintaan kaksi kuukautta ennen muuttoa. Maistraatin ja Postin muuttoilmoituksen voit tehdä yhdellä ilmoituksella osoitteessa www.posti.fi/fi/henkiloille/muuttoilmoitus

Muuttoilmoitus kunnan asuntotoimistoon

Väestörekisteriin tehdyn muuttoilmoituksen tiedot eivät siirry automaattisesti Puolangan kunnan tai Kiinteistö Oy Puolangan Vuokratalot yhtiön tietoon.

Kun muutat pois vuokra-asunnosta, lähetä muutosilmoitus kunnan asuntotoimistoon tällä Vuokralaisen ilmoituslomakkeella (PDF).

Jos vuokrahuoneistoon muuttaa myöhemmin lisää asukkaita tai joku vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä ilmoitettu asukas muuttaa pois, myös näistä asukkaista tulee muistaa ilmoittaa kunnan asuntotoimistolle. Ilmoita asukasmäärän muutoksesta tällä Vuokralaisen ilmoituslomakkeella (PDF).

Yhteystiedot

Puolangan kunta, asuntotoimisto
Maaherrankatu 7, 89200 Puolanka