Vuokra-asunnon irtisanominen

Toivomme, että viihdyt vuokra-asunnossasi. Jos kuitenkin päätät muuttaa pois ja sinulla on toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus, lue tällä sivulla olevat ohjeemme vuokrasopimuksen päättämiseksi.

Määräaikainen vuokrasopimus päättyy sovittuna päivänä ilman irtisanomista. Vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus tarvitaan vain jos vuokrasopimuksesi on toistaiseksi voimassa oleva.

Vuokrasopimuksen irtisanomisilmoituksen jättäminen

Suunnittele muuttoaikataulusi. Huomioi vuokrasopimuksen irtisanomisaika. Muista jättää vuokrasopimuksesi irtisanomisilmoitus kunnan asuntotoimistoon hyvissä ajoin.

Vuokrasopimus irtisanotaan kirjallisesti tällä irtisanomisilmoituksella (PDF).

Huomaathan, että jos vuokrasopimus on kahden tai useamman henkilön nimissä, kaikkien poismuuttavien henkilöiden tulee allekirjoittaa irtisanomisilmoitus.

Irtisanomisilmoitus tulee toimittaa kunnan asuntotoimistoon, osoite Maaherrankatu 7, 89200 Puolanka.

Vuokrasopimuksen irtisanomisaika

Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi (1 kk)

  • Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana vuokranantajan edustaja on vastaanottanut irtisanomisilmoituksen.
  • Vuokralainen vapautuu vuokranmaksuvelvollisuudestaan irtisanomiskuukautta seuraavan kuukauden viimeisenä päivänä.

Esimerkiksi sanoessasi asuntosi irti 12.4., vuokrasopimuksesi päättyy 31.5. ja vuokranmaksuvelvoitteesi jatkuu toukokuun loppuun. Viimeinen mahdollinen muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymispäivä.

Vuokrasuhteen päättymisen jälkeen huoneistossa suoritetaan lopputarkastus ja takuuvuokra palautetaan yleensä alle kuukauden kuluessa vuokrasopimuksen päättymisestä.

Yhteystiedot

Puolangan kunta, asuntotoimisto
Maaherrankatu 7, 89200 Puolanka