Nuorten auttavat numerot

Haluatko jutella mieltäsi painavasta asiasta jonkun toisen kanssa?. Kokosimme tälle sivulle listan keskeisistä auttavista puhelimista. Ota yhteyttä, pyydä rohkeasti neuvoa tai apua. Puhelut ovat luottamuksellisia, niihin voi soittaa nimettömänä ja puheluihin vastaavat aikuiset ovat vaitiolovelvollisia.

Nuorisotyöntekijä

Puolangan kunnan nuorisotyöntekijä Juho Karhu, soita numeroon +358406176735 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen juho.karhu(at)puolanka.fi.

Etsivä nuorisotyöntekijä

Puolangan kunnan etsivä nuorisotyöntekijä Pirjo Holappa,  soita numeroon 040 717 7248 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen pirjo.holappa(at)puolanka.fi.

Sosiaalityöntekijä

Sosiaalipäivystys virka-aikana 044 762 0540 ja virka-ajan ulkopuolella 112

Poliisi

Kun tarvitset poliisin kiireellistä apua, soita hätänumeroon 112. Et tarvitse suuntanumeroa, pelkkä 112 riittää.

Voit soittaa hätäpuhelun maksutta kaikista puhelimista. Ole nopea, jotta apu saadaan ajoissa paikalle.

Jos joku on loukkaantunut, aloita ensiapu. Estä mahdolliset lisävahingot, jos mahdollista. Soita hätänumeroon myös silloin, kun meneillään on rikos, josta haluat ilmoittaa poliisille.

Jos et ole varma, mistä tapahtumassa on kyse, on parempi soittaa, kuin jättää soittamatta. Hätänumeroon soittamista ei tarvitse pelätä. Hätäkeskuspäivystäjät opastavat kyllä sinua ja kysyvät tarvittavat lisätiedot asiasta.

Psykologi

Puolangan kunnan psykologin palvelut tuottaa Terveystalo, yhteydenotot kuraattorin kautta, puhelinnumero 043 848 6931 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen saara.vaisanen(at)terveystalo.fi.

Kuraattori

Puolangan kunnan kuraattoripalvelut tuottaa Terveystalo, kuraattori Saara Väisänen.  Soita numeroon 043 848 6931 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen saara.vaisanen(at)terveystalo.fi

Seurakunnan nuorisotyöntekijä

Puolangan seurakunnan nuorisotyöntekijä Marjo Karhu, soita numeroon 050 514 1078 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen marjo.karhu(at)evl.fi

Poikien puhelin

Poikien puhelin, soita numeroon 0800 94884

Poikien Puhelin on auttava palvelu pojille ja nuorille miehille. Soita tai chattaa kun olet juttuseuraa vailla!

Puheluihin vastaa aikuinen, poikien maailmaan perehtynyt, koulutettu mieshenkilö. Poikien puhelin tarjoaa kuuntelevaa korvaa, juttukaveria sekä hyödyllistä tietoa kaikissa elämään liittyvissä pulmissa ja tilanteissa. Puhelu on soittajalle maksuton ja soittaa voi nimettömänä.

Voit jutella mistä tahansa sinulle tärkeästä aiheesta, josta kaipaat enemmän tietoa tai joka sinua askarruttaa. Olet tervetullut sellaisena kuin olet, riippumatta taustastasi.

Poikien puhelimen päivystysajat löydät Poikien Puhelimen sivustolta.

Normaali.fi

Nuo­ren elä­mään kuu­luu mo­nen­lai­sia huo­lia, mut­ta niis­tä ei tar­vit­se sel­vi­tä yk­sin. Normaali.fi -sivusto  tarjoaa mahdollisuutta nimettömään, luottamukselliseen ja maksuttomaan kskustelun soten ammattilaisten kanssa. Cha­tis­sa saa myös tie­toa ku­ka voi­si aut­taa nuor­ta li­sää, jos jat­ko apuun on tar­vet­ta.

Onks tää normaalia? Lisäksi sivustolla on käytettävissä kysely, jolla voi milloin vain selvittää, tarvitseeko mielessä pyörivästä asiasta olla huolissaan ja katsoa huoliin liittyviä videoituja näkökulmia.

Chat ajat löydät Onks tää normaalia? -sivustolta.

Yleinen hätänumero

Yleinen hätänumero 112

Soita hätänumeroon kun tiedät tai epäilet hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön olevan uhattuna tai vaarassa tai tarvitset kiireellisesti viranomaisapua paikalle.

Hätänumeroon 112 voi soittaa maksutta kaikista puhelimista. Numerosta tavoittaa kaikki hätäpalvelut: poliisin, ambulanssin ja palokunnan. Lisätietoja https://112.fi

Päivystysapu sairaanhoitajalle 24h päivystys

Päivystysapu sairaanhoitajalle 24h päivystys

Virka-ajan ulkopuolella yhteispäivystys Kainuun keskussairaalassa, päivystävä sairaanhoitaja, soita 116 117 (maksuton numero).

Kuntouttava työtoiminta

Puolangan kunnan kuntouttava työtoiminta,  soita numeroon 044 595 0504.