Puolangan lukion yhteishaku ensimmäisen kerran ulkomaalaisille opiskelijoille

27.2.2023

Puolangan lukio odottaa saavansa ensimmäistä kertaa yhteishaussa hakijoita myös maan rajojen ulkopuolelta. Kiinnostusta laadukasta suomalaista lukiokoulutusta kohtaan on ollut jo pidempään havaittavissa Euroopan ulkopuolisissa maissa. Puolangan lukio on valmistautunut vastaanottamaan ryhmän ulkomaisia opiskelijoita ja aloittamaan heidän koulutuksensa syksyllä 2023.
– Haluamme tarjota suomalaisen ylioppilastutkinnon nuorille ja samalla kasvattaa tulevia osaajia suomalaiseen yhteiskuntaan. Työvoimapula tulee koskemaan kaikkia aloja ja kaikkia alueita Suomessa. Ylioppilastutkinto Suomessa ja sen jälkeen jatko-opinnot juurruttavat uusia osaajia ja omalta osaltaan auttavat työvoiman saatavuusongelmiin, arvioi sivistysjohtaja Anna-Kaarina Uusitalo.

Ulkomaiset opiskelijat hakevat Puolangan lukioon yhteishaussa 21.2.-21.3.2023. Tämän lisäksi ulkomaalaiset opiskelijat valikoituvat lukioon motivaatiokirjeen ja haastattelun perusteella. Opiskelijat suorittavat lähtömaassaan suomen kielen koulutuksen. Lukio-opetus tapahtuu suomen kielellä.
– Pyrimme siihen, että saamme hakijoita, joilla on suomen kieli hyvin hallussa ja, jotka ovat
tutustuneet Puolankaan etukäteen eli tietävät minne ovat tulossa. Tämä helpottaa opiskeluiden alkua, kertoo rehtori Tuula Väisänen. Lisäksi olemme panostaneet siihen, että heitä ohjataan ja opastetaan miten suomalainen yhteiskunta ja puolankalainen arki toimii.

Puolangan lukion tarjoamat edut; edulliset asunnot, kansalaisopiston kausikortti, kuntosalikortin ja B-ajokortti odottaa myös ulkomaisia opiskelijoita. Puolangan lukiossa on aiemmin ollut vaihto-opiskelijoita yhden lukuvuoden kerrallaan. Puolangan lukio on tarjoamassa lukion oppimäärän viidelle ulkomaiselle nuorelle lukuvuodessa. Puolangan yhteistyökumppanina toimii Finest Future oy.

Jaa uutinen