Puolangan kunta mukana Kuntaliiton toteuttamassa Kuntalaistutkimuksessa 2024

2.5.2024

Kuntaliitto on lähettänyt huhtikuun lopussa postitse 300 täysi-ikäiselle puolankalaiselle Kuntalaistutkimus 2024-kyselyn. Kyselyyn on valittu otos kuntalaisia, jotka edustavat kattavasti Puolangan kunnan asukkaita. Kyselyyn voi vastata postitse tai henkilökohtaisen linkin kautta sähköisesti.

Puolanka on mukana Kuntalaistutkimuksessa ensimmäistä kertaa, ainoana kuntana Kainuussa. Mukana tutkimuksessa on yhteensä 46 kuntaa ympäri Suomea. Kaikkiaan 32 900 kansalaista saa Kuntalaistutkimuksen 2024 kyselylomakkeen.

Kuntalaistutkimus 2024-kyselyllä selvitetään kuntalaisten käsityksiä omasta asuinkunnasta ja sen tavasta hoitaa asioita. Samalla selvitetään, mitä vastaajat ajattelevat kunnallisista palveluista ja miten he osallistuvat kuntansa päätöksentekoon. Tutkimuksen ensimmäisiä tuloksia on odotettavissa alkusyksyllä 2024.

Puolangan kunnan hallintojohtaja Piia Heikkinen toivoo, että puolankalaiset kyselyn saajat vastaavat aktiivisesti kyselyyn.

”Olemme ensimmäistä kertaa mukana valtakunnallisessa Kuntalaistutkimuksessa, jossa on mukana edustavasti eri kokoisia Suomen kuntia. Kuntalaistutkimus tarjoaa meille tutkittua tietoa päätöksenteon tueksi ja toiminnan kehittämiseksi – sekä myös vertailutietoa, valtakunnallisesti. Kannusteena kyselyyn vastaamiseen, kyselyn saajat voivat osallistua matka- ja tuotepalkintojen arvontaan”, lisää Piia Heikkinen.

Kuntalaistutkimus 2024-kyselystä ja aiemmista tutkimuksista: www.kuntaliitto.fi/kuntalaistutkimus2024.

Lisätietoja: Piia Heikkinen, hallintojohtaja, p. 040 5750 586, piia.heikkinen[at]puolanka.fi

Jaa uutinen