Puolangan evakuointikeskus päivä perjantaina 27.10.2023

23.10.2023

Tule tutustumaan Puolangan evakuointikeskukseen perjantaina 27.10.2023 klo 12-15 välisenä aikana Puolangan liikuntahallille!
Poikkeusoloihin ja yhteiskunnan vakaviin häiriötilanteisiin varautuminen on osa kokonaisturvallisuutta. Yksi varautumiseen liittyvä toimi on asukkaiden auttaminen evakuointikeskuksissa, jotka otetaan tarvittaessa käyttöön toimivaltaisen viranomaisen määräyksellä. Evakuointikeskukset on suunniteltu alueen väestölle tilapäistä suojaa ja apua tarvittaessa, esimerkiksi laajamittaisissa tulipaloissa tai pitkittyneissä sähkön tai veden jakelun häiriöissä.
Euroopan turvallisuustilanteen muuttuminen on herättänyt kansalaisissa kysymyksiä ja huolta. Tietoa kaivataan esimerkiksi erilaisiin yhteiskunnan normaaliolojen häiriötilanteisiin tai poikkeusoloihin liittyvistä toimista. Evakuointikeskusten esittelyt eivät kuitenkaan liity esimerkiksi Ukrainan tapahtumiin, vaan toiminta on osa pidempää suunnitelmaa.
Suomalaisen yhteiskunnan yksi vahvuus on kokonaisturvallisuuden toimintamalli, jossa huolehditaan elintärkeistä toiminnoista viranomaisten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja kansalaisten yhteistyönä. Tähän liittyviä varautumistoimenpiteitä ovat mm. valmiussuunnittelu, jatkuvuudenhallinta, etukäteisvalmistelut, koulutus sekä valmiusharjoitukset.
Viranomaisten ja yhteistyökumppanien tavoitteena on tehdä kokonaisturvallisuustyötä tunnetuksi sekä tiedottaa myös kansalaisten omatoimisesta varautumisesta. Esimerkiksi Kainuussa järjestettävät tapahtumat ovat osa tätä toimintaa.

Jaa uutinen