Osoitetietojen tarkistaminen

8.8.2023

Puolangan kunta korjaa virheellisiä ja lisää puuttuvia osoitetietoja kunnan osoiterekisteriin syksyn 2023 aikana. Osoiterekisterin tarkistaminen on osa laajempaa yhteishanketta, jossa on mukana 14 kuntaa eri puolilta Suomea.

Hankkeessa Maanmittauslaitoksen ja kunnan osoiterekisterejä verrattiin keskenään, vertailun seurauksena löydettiin mahdollisia osoitevirheitä ja puutteellisia tietoja. Hankkeen aikana, myös saarissa sijaitsevat rakennuspaikat saavat osoitteet. Päätökset osoitteisiin tekee kunta.

Keitä osoitteenmuutokset koskevat

Osoitteenmuutokset koskevat sekä vakituisia että vapaa-ajan rakennuksia. Muutoksessa rakennuksien numerointi tai tiennimi saattavat muuttua. Kunta lähettää kirjeen kaikille, joita osoitteenmuutos koskee. Teiden uudet nimikyltit kunta kiinnittää paikoilleen, uuden numeron hankinta ja kiinnitys kuuluvat kiinteistön omistajan vastuulle.

Oikeat osoitetiedot ovat tärkeitä, mm. Pelastuslaitoksen on löydettävä perille oikeaan osoitteeseen. Myös monet sähköiset järjestelmät ja navigaattorit eivät osaa paikantaa virheellisiä osoitteita. Navigaattoreiden näyttämät virheet tai puutteet kuuluvat kiinteistönomistajalle, ja hän tulee olla yhteydessä palvelun ylläpitäjään ja pyydettävä tekemään tarvittavat korjaukset.

Minne osoitteenmuutokset lähetetään kunnan puolesta

Puolangan kunta ilmoittaa uuden osoitteen Digi- ja väestötietovirastolle (DVV), Maanmittauslaitokselle sekä Postille. DVV:n kautta uusi osoite menee myös muihin virallisiin rekistereihin, mm. pankit, Kela, verohallinto, seurakunnat. Listan viranomaisista ja organisaatioista, joille menee tieto uudesta osoitteesta, löytyvät osoitteista:

Digi- ja väestötietovirasto (DVV)

Posti

Kiinteistön omistajan tulee itse muistaa ilmoittaa uusi osoite mm. ystävät ja sukulaiset, yhdistykset ja järjestöt, työnantaja ja opiskelupaikka, kirjasto, internet-, sähkö- ja puhelinoperaattorit, sanoma- ja aikakauslehtien tilaukset, taloyhtiö, huoltoyhtiö, isännöitsijä, vesilaitos, jätehuolto.

Ohje numerokyltin asettamiseen kiinteistölle.

Lisätietoja: Kalevi Huovinen va rakennustarkastaja +358405462018

Jaa uutinen