window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-SWG2ZW827G');

Aktiviteetit talvella

Puolanka ja Paljakan matkailukeskus on vuosi toisensa jälkeen uutisoitu olevan Suomen lumisinta aluetta.

Puolangan ja Paljakan talvi alkaa yleensä marras-/joulukuun vaihteessa. Pysyvä lumi sataa yleensä viimeistään joulukuun alkupuolella.

Olemme koonneet alle tietoja Paljakan ja Puolangan tarjoamista suosituimmista talviaktiviteeteista.

Huskysafarit

Lähde mukaan unohtumattomalle koiravaljakkoajelulle! Innokkaat ja ystävälliset huskyt odottavat sinua Paljakassa. Koiravaljakon ajo upeiden tykkypuiden keskellä, Suomen vanhimmissa ikimetsissä on upea elämys.

Lisätietoja Paljakan huskysafareista löydät täältä. www.paljakka.fi

Kalastus talvella

Paljakassa voit pilkkiä upean erämaajärven jäällä, ympäristön muilla järvillä ja Paljakan Kalastuspuistossa. Erikoisuutemme on Kalastuspuiston Forellibaari, siellä pilkit mukavasti retkinojatuolissa istuen!

Lisätietoja talvikalastuksesta löydät täältä. www.paljakka.fi

Kävely metsään tampatuilla kävelyreiteillä

Paljakan talviseen metsään tampatuilla kävelyreiteillä voit kulkea ja fiilistellä vapaasti omaan tahtiisi. www.paljakka.fi

Hepokönkään vesiputouksen polkuja ei kunnosteta talvella, mutta siitä huolimatta vesiputous on suosittu käyntikohde myös talvella. Kävijöiden askelilla tampattu polku kertoo kohteen suosiosta myös talvella. Vesiputoukselle vievää tietä aurataan ja parkkialueella on tilaa useammalle autolle. pysäköintialueen laidalta löytyy puucee ja infotaulu.

Hepokönkään vesiputous valittuun Vuoden retkikohteeksi 2022. Tutustu Hepokönkään vesiputoukseen täällä.

Lumikenkäily

Lumikenkäilyä voi harrastaa sekä Puolangan kirkonkylän alueella (Honkavaara) että Paljakan matkailukeskuksessa

Lumikenkäilyyn sopivia vaihtelevia maastoja löytyy Paljakan ympäristöstä runsaasti. Kokeile esimerkiksi nousua Paljakan vaaran huipulle tai retkeä Rakennusjärven kodalle. Kokeile myös retkeä uudella maisemareitillä, siellä pääset nauttimaan kauniista tykkylumimetsästä ja luonnonäänistä, keskellä suojelumetsää aivan Matkailukeskuksen läheisyydessä.

Lisätietoa lumikenkäilystä Paljakassa löydät täältä. www.paljakka.fi

Maastohiihto

Maastohiihtolatuja löytyy Kirkonkylän ja Paljakan alueilta sekä Joukokylästä että Suolijärveltä.

Lisätietoa maastohiihdosta Paljakassa löydät täältä. www.paljakka.fi

Listaukset sekä Puolangan kirkonkylän että Paljakan hiihtoladuista löydät täältä.

Hiihtolatujen latutilanne -kartasta voi tarkistaa, onko latu auki ja milloin se on viimeksi kunnostettu. Palvelusta näkyy latukartta ja latua klikkaamalla näkyy ko. ladun viimeisin kunnostusajankohta.

Maastopyöräilyreitit talvella

Paljakan vaihtelevissa maisemissa pääset nauttimaan pyöräilystä kauniiden vaarojen keskellä. Myös talvella voit hurjastella upeissa tykkymaisemissa fatbikeillä joko helposti sähköllä avustettuna tai enemmän urheilullisesti ilman.

Lisätietoa maastopyöräilystä talvella Paljakassa löydät täältä. www.paljakka.fi

Moottorikelkkailu

Paljakka ja Puolanka tarjoaa turvallisia reittejä ja kokeneita moottorikelkkaoppaita opettamaan kelkalla ajoa. Täällä ensikertalaisetkin saavat safarilta ikimuistoisia elämyksiä turvallisesti. Ajettavaa riittää, 500 km reitistömme yhdistyy Kainuun 2000 km reitistöön. Paljakan Freeride – alueemme on Suomen ensimmäinen ja paras paikka umpihankikelkkailuun Suomessa!

Lisätietoa moottorikelkkailusta Paljakassa löydät täältä. www.paljakka.fi

Puolangalla moottorikelkkauria on noin 280 km. Moottorikelkkaurat ovat pääosin maksullisia ja niille on ostettava uralupa. Puolangan moottorikelkkaurien reitit sekä uralupien ostaminen, löytyvät alla oheisista linkeistä.

Lisätietoa moottorikelkkaurista, uraluvista moottorikelkkailuun, Paljakan freeride alueesta sekä listan moottorikelkkaurista löydät täältä.

Porot

Porotilavierailulla pääset kurkistamaan porojen ja poromiesten elämään.

Lisätietoa porotilavierailusta löydät täältä. www.paljakka.fi

Liikuntapaikat ulkona talvella

Puolangalla ja Paljakassa on tarjolla on laaja valikoima liikuntapaikkoja niin sisällä kuin ulkonakin.

Tutustu talven ulkoliikuntapaikoikoihimme täällä.